mobile header image

logo-nieuw-jezus-komt-spoedig-1024x210

OOK UW KIND KAN EN ZAL SUCCESVOL ZIJN!

 

door Roy Mac Donald

Print Friendly, PDF & Email

AASTUDENTREADINGDoor de jaren heen ben ik er van overtuigd geraakt, dat elk kind succes kan hebben in het leven. Niet iedereen zal een dokter of advocaat worden, maar sommigen kunnen net als Jezus, een succesvolle timmerman worden, die zijn moeder, broers en zusters onderhield met zijn werk, of als Johannes en Jacobus succesvolle vissers worden, die extra arbeiders in dienst hadden om het vissersbedrijf van hun vader Zebedeὒs op volle toeren te laten draaien. Ze konden zelfs het bedrijf achter laten om Jezus te volgen.

 

 

 

the-investors-guide-to-the-israel-enterprise-software-industry-12-638Het volk van Israël behoort tot een van de meest ontwikkelde volken ter wereld. De staat Israël bestaat pas sinds mei 1948 weer, na 2000 jaar. Sinds de wederoprichting hebben Israëliërs opmerkelijke prestaties geleverd op vrijwel alle gebieden van het leven, die wereldwijd erkend worden. Wat is het geheim?

Het geheim van het succes van Israël is natuurlijk niet eenduidig. Maar een paar zaken springen eruit.

Ten eerste is Israël een natie die onder grote bedreiging van totale uitroeiing staat van machtige staten, alsook onder groeiende vijandschap wereldwijd. Dus er is een heel sterke overlevingsdrang, die nooit meer terug wil naar de Russische Pogroms en de Europese Holocaust, de gigantische pogingen om alle Joden uit te roeien.

Ten tweede is er geen land, dat zo gedragen wordt door gebed van Christenen als Israël. De Bijbel leert ons in Jesaja 62:1  Om Sions wil zal ik niet zwijgen en om Jeruzalems wil zal ik niet rusten, totdat zijn heil opgaat als een lichtglans en zijn verlossing als een brandende fakkel.

israels succesHet derde geheim zit in de opvoeding van Joodse moeders, die ertoe leidt, dat joodse kinderen over het algemeen een hoge opleiding genieten. Deze moeders spreken dagelijks een zegen uit over hun kinderen en ze zorgen ervoor, dat dezen de Thora (de boeken van Mozes) leren, bij de rabbi of thuis.

Ze volgen het Bijbelse patroon uit Deuteronomium 6:6-9 en Spreuken 3:1-4. Zoek deze Schriftgedeelten op voor het Bijbels perspectief.

Ik wil hier aan toevoegen, dat dit opvoedingsproces zo geweldig is, dat de kinderen van Israël academici of hoogopgeleide mensen worden, vaak met een hart voor anderen; en dat Israël op grote schaal steun verleent aan Derde Wereldlanden, zoals irrigatie en andere projecten in gebieden waar er de helft van het jaar geen regen valt en honger en dorst het trieste resultaat zijn.

Surinaamse ouders kunnen net zo trefzeker hun kinderen naar maatschappelijk succes leiden.

Social-Media-impact-on-kidsOnze kinderen en jongeren worden door de dag heen geconfronteerd met zoveel prikkels door social media, games, porno en geweld op internet en TV, muziek door artiesten die hun ziel verkocht hebben aan de duivel of die anti sociale boodschappen doorgeven.

Dit is geen gemakkelijke wereld om als kind of jongere in te leven, zonder de kans op mentale of geestelijke misvormingen.

 

 

 

We kunnen echter onze kinderen en jongeren beschermen

 

  1. BlessingChildrenDoor je kinderen dagelijks te zegenen. Zeg iedere morgen of elke avond tegen elke van je kinderen: De Here zegene je en behoede je voor alle kwaad, de Here bescherme je en helpe je bij alles wat je vandaag zult doen, in Jezus naam. (Dat is de Naam waarmee je Gods hart sneller laat kloppen!)

 

 

 

 

 

2. BlessYourChildren_2Door bij de gezamenlijke maaltijd eerst een stuk uit de Bijbel te lezen en te overdenken. Maak zo Gods Woord tot een culturele gewoonte in je huis

 

3. Door de kleine kinderen voor het slapen gaan uit een kinderbijbel voor te lezen. Gods Woord doet grote wonderen in kinderen!

 

 

 

 

 

girl praying4. Moedig je schoolgaande of studerende kinderen dagelijks aan om te bidden als ze hun studieboeken oppakken en de Heer vragen om leiding. Laten ook zij de gewoonte aankweken om ‘s morgens 20 minuutjes uit te trekken voor hun Stille Tijd met de Heer (Bijbel lezen en spreken tot Jezus). Deze momenten zullen je kinderen rust verschaffen in een wereld van onrust en immoraliteit. Jezus zegt in Matteὒs 11:28 : Komt tot mij, allen, die vermoeid en belast zijt en Ik zal je rust geven.

Wordt niet moe om ze dagelijks te bemoedigen en te herinneren, en te helpen. Your impact will be great!

 

 

 

 

 

go for it5. Doe geen negatieve uitspraken over je kind, zoals: mijn meisje kan niet rekenen, baja, dat is niet haar sterkste zijde. Of: ik kan niet met deze jongen, hij is een echte wildebras.

Go positive! Wees creatief in het labelen van je kind. Hij zal leven naar wat je hem/haar toewenst. Spreuken 18:21 zegt: Dood en leven zijn in de macht der tong. En een waar Surinaamse gezegde zegt: Mama mofo na bana watra!

 

 

 

 

 

 

  1. woman-praying-silhoutte16. Wees een biddende ouder, die op dagelijkse basis tijd neemt om voor je kinderen te bidden en hun zwakheden, sterke kanten en hun toekomst voor de Here Jezus te brengen. God is getrouw en zal niet aan de gebeden van een ouder voorbij gaan.
  2. Plaats als ouder je relatie met Jezus als top prioriteit, zoals het dagelijks houden van je eigen Stille Tijd en het regelmatig praten tot de Heer, ook als je kinderen erbij zijn. Zo zul je hun tot een voorbeeld en rolmodel wezen. Zij zullen uit de eerste hand zien, wat geloof kan brengen aan zegeningen en Gods voorzieningen. Als je zelf niet naar Gods wil leeft, zullen je kinderen je uiteindelijk als een hypocriet zien, en zal je invloed op ze gering zijn.

 

Nogmaals, dit is geen gemakkelijke wereld om als kind of jongere in te leven. Daarom is Gods Woord en gebed zo essentieel. Daarom is onze relatie met Jezus zo belangrijk! Dit zal het verschil uitmaken naar succes voor je kinderen.

 

woman prayingOuders, maak die switch, maak die mindshift. Je kinderen zullen meer stabiliteit, evenwichtigheid en integer gedrag vertonen, alsook ijver en discipline voor school en studie en goede bezigheden. Het is een win-win situatie: aan alle fronten zal er winst zijn, ondanks de aanvallen van de vijand. Psalm 23:5-6 zegt: Gij richt voor mij een dis aan voor de ogen van wie mij benauwen. Ja, heil en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven.

Paramaribo 17 mei 2016.

 

 

AAN TE RADEN

  • Voor info over Israël en haar bijdragen aan de wereld, klik hier voor ons blok over Israël, met veel video’s en geschreven informatie
  • Om een relatie met Jezus te beginnen, door het zondaarsgebed te bidden, klik hier

 

  • Voor het houden van Stille Tijd, klik hier voor goede info
  • Om een bruisend (enthousiaste) Christenouder te zijn, ga naar onze link “BRUISEND CHRISTEN ZIJN IN DE PRAKTIJK”. Klik hier

 

like_us_facebook-200 50

UITGELICHTE ARTIKELEN:

 


 130rlg

BENT U EEN NIEUWE WIJNZAK VOOR DE NIEUWE WIJN?

Door de nieuwe wijn kunnen de oude wijnzakken scheuren en dan gaat de wijn verloren.

Lezen en herlezen!

door Roy Mac Donald

KLIK HIER


argeloos als duiven

ARGELOOS ALS DUIVEN ALS SCHAPEN ONDER DE WOLVEN

 

 

hoe kan je effectief evangeliseren?

door Roy Mac Donald


JOEYS MOOISTE MOMENT

door Roy Mac Donald

De zanger met die prachtige warme stem, Joey is niet meer onder ons. Maar vooral zijn zangtalent zal nog lang ons hart blijven opvrolijken.
Waarom dit artikel? Omdat het verhaal van Joey nog  niet is afgelopen. Over dit en het aandeel van de muziek gaat dit artikel.
Veel leesplezier

klik hier


cf411a2024_1400764298_Luiaards-slapen-tussen-de-15-en-20-uur-per-dag__list-noup

 

DE LUIAARD.

VOEL JE JE AANGESPROKEN? IK SOMS WEL!

door Roy Mac Donald

klik hier


kracht van lofprijs en aanbidding

 

 

 

 

 

LOFPRIJS EN AANBIDDING ONSCHATBAAR EN KRACHTIG

door Roy Mac Donald

klik hier


LAST VAN BEGEERTENHEB JE OOK LAST VAN VERKEERDE BEGEERTEN?

 

Zijn er sterke verkeerde emoties en eigenschappen die je vrede en evenwicht steeds verstoren?

Hier volgt een Bijbelse oplossing voor het vraagstuk waar de hele mensheid in zit.

door Roy Mac Donald

 vergevenVERBITTERING HOUDT ONS GEVANGEN. HOE KAN IK IEMAND VERGEVEN?

door Roy Mac Donald

klik hier

 


volledige bevrijding miniatuur youtube.pub

 

 

GEBED VOOR VOLLEDIGE BEVRIJDING

Audio gebed met Nederlandse ondertiteling. Krachtig en om bij regelmaat te bidden.

Klik hier

 


liefdesbriefDE EERSTE LIEFDESBRIEF – HET BLIJFT JE ALTIJD BIJ

 

God is verliefd en heeft dan ook de mooiste liefdesbrief geschreven!

door Roy Mac Donald,

klik hier


 

WAT NEbagageEM JE MEE NAAR DE HEMEL? Kun je in feite bij de Opname of als je bent gestorven wel dingen meenemen? Lees hier over de how’s en why’s.

door Roy Mac Donald

klik hier

 


What-is-the-Roman-Road-to-Salvation-750x400

“THE ROMAN ROAD”, EEN ROUTE VOOR BEKERING UIT DE BRIEF AAN DE ROMEINEN. – bewerkt door Roy Mac Donald

klik hier


BijbelLuister Bijbel

De Nieuwe Bijbel Vertaling, gesproken en gedramatiseerd door Surinaamse Christenen. Romeinen 10:17 zegt: Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. Het gehele Nieuwe Testament is hierin opgenomen. Veel luisterplezier en geestelijke groei!

Klik hier


Na Nyun Teluisterenstamenti, wan Yere Bijbel fu arki en leysi in Sranan Tongo

 

 

 

 


Nieuw: MANNENAANGELEGENHEDEN artikelen, video’s etc. voor mannen (in het menu). 

aankondiging mannen

→ mannen & hun rol

→ mannen & hun struggles

 

 

wat men niet wil horen 2

smartblock warroom

smartblock zondaarsgebed

 

healing room smartblock

surinaamse vlag smartblock

smartblock profetieen

smartblock goede preken

website logo

Aanbevolen websites om je geestelijk te verrijken: