mobile header image

logo-nieuw-jezus-komt-spoedig-1024x210

Komt er een US-dollar crash ?

Soms kan een munteenheid plotseling zijn waarde geheel verliezen. Dit kan gebeuren tijdens oorlogen, grote natuurrampen of in tijden van ernstige economische crisis. We spreken dan van een “crash” (neer-storting of ineenstorting).

 

De hegemonie van de Amerikaanse Petrodollar

DollarDraaikolk

Al jaren wordt er gespeculeerd over de instorting van de US dollar maar ook over de Euro.

 

De Amerikaanse dollar werd na de tweede wereldoorlog steeds sterker en steeds meer gevraagd en ontwikkelde zich tot een internationaal geaccepteerde munt, mede vanwege de sterke goed-draaiende Amerikaanse economie.

 

In de jaren 1970 – 1980 ontwikkelde de dollar zich verder tot de internationale munt waarin olie verhandeld moet worden. Amerikaanse politici hebben in deze periode geheime overeenkomsten gesloten met rijke Arabische sjeiks en Arabische regeringen van olie producerende landen. Het komt erop neer dat de olie producenten ervoor zorgen dat de oliehandel uitsluitend in dollars gevoerd wordt. Ze hebben dus beloofd geen andere munteenheden te accepteren dan de dollar voor oliehandel. Dit is gunstig voor Amerika want er is dan een constante vraag naar dollars in de hele wereld. Hiertegenover heeft de Amerikaanse regering beloofd de oliesjeiks te beschermen en in het “zadel” te houden, desnoods met militair geweld. Dit verklaart waarom Amerika zich telkens moet mengen in bloedige kostbare oorlogen in het midden oosten.

 

Amerikaanse dollars worden gedrukt en uitgegeven door de Federal Reserve, (Niet de Amerikaanse overheid !), dat is een particuliere organisatie van schatrijke bankiers. Ze bepalen zelf hoeveel dollars ze drukken en brengen die in omloop. Onder normale omstandigheden ontstaat er dan monotaire financiering en devaluatie. Dankzij de internationale vraag naar olie blijft de vraag naar dollars groot. Alle landen van de wereld moeten voor hun olieaankoop eerst dollars kopen. Dat is een doorn in het oog van Europa, Rusland China en India en vele andere landen. Alleen Amerika kan dus gratis olie kopen voor papier wat ze bedrukken tot dollars.

 

Arabische leiders die aanstalten maken om olie te verhandelen in een andere munteenheid dan de US dollar, worden snel en genadeloos door Amerika aangevallen. De olievelden worden dan platgebombardeerd. In deze gevallen worden er drogredenen of “False flags” verzonnen om de aanval te rechtvaardigen. Dat overkwam Sadam Hussein van Irak, Khaddafi van Libië en Tunesie. Echter is Amerika door al die oorlogen steeds zwakker geworden, in feite zouden ze nu Iran moeten aanvallen en overnemen want ook Iran wil van de Petrodollar af, ze willen olie aan Rusland voor roebels verkopen.

 

Hoe lang kan Amerika de Petrodollar nog handhaven ? Een ding is zeker, als Amerika ophoudt om de olie-Arabieren militair te steunen is het zeer snel afgelopen met de dollaroliehandel. De rest van de wereld wil er al lang vanaf. Wat gebeurt er als er een precedent wordt geschapen en er olie in een andere munteenheid wordt verhandeld ? Als er één schaap over de dam is volgen er meer; de andere landen zullen snel ook olie gaan verhandelen in andere munteenheden.
Europa en bijvoorbeeld de BRIC landen (Brazilë Rusland India China) willen dit allang.
Wat gebeurt er dan met de dollar ? De vraag naar dollars houdt dan plotseling op en de dollar crashed; in korte tijd is de dollar dan niets meer waard. De Amerikaanse economie is nooit sterk genoeg geweest om de grote kunstmatige vraag naar dollars te dragen. Er zijn veels te veel dollars gedrukt en in omloop gebracht. Een dollar-crash kan ieder moment plaatsvinden, de direkte aanleiding kan een nieuw gewapend conflict in de wereld zijn of een politieke boycot van de dollar.

 

Wat gebeurt er in de wereld als de US Dollar valt ? Totale financiële en economische chaos. In Amerika zal er zeer grote sociale onrust ontstaan die alleen met geweld onderdrukt kan worden. Hoogstwaarschijnlijk zal Amerika dan ophouden te bestaan als natie en uiteenvallen in een aantal landen. Apintie televisie heeft dikwijls in het programma “To the point” aandacht voor dit onderwerp. Bijvoorbeeld in het To the point programma van 14 mei 2015.   referentie :  https://www.youtube.com/watch?v=sVsJJabKZiojn.

 

Wat zijn de conseqenties voor Suriname ? Alle geldbeleggingen en bankrekeningen in US Dollars zullen plotseling waardeloos worden. Pensioenfondsen en verzekeringen in dollars zullen ook hun waarde verliezen en in problemen komen. Het is verstandig om in deze tijd geen geld meer te beleggen in Amerikaanse dollars. De regering zal ook in financiële problemen komen omdat sommige grote bedrijven hun belasting in US dollars betalen.

 

Wat moeten we dan met de dollars doen ??  Omwisselen in euro’s ?? Helaas is de euro ook niet stabiel. Zijn er wel andere stabiele munteenheden ?  Wat moeten we doen ? Deze vraag werd gesteld aan Ing.  Eric Panneflek in een interview met Apintie televisie in het programma to the point 17 November 2014. Vaker heeft deze deskundige gewaarschuwd voor een komende dollar crash met rampzalige gevogen wereldwijd. Zijn enige advies als antwoord op deze vraag was “Begin te Bidden“.https://www.youtube.com/watch?v=YXbU33E6ies  bij tijd  56:20

ToThePointPanneflek

like_us_facebook-200 50

UITGELICHTE ARTIKELEN:

 


 130rlg

BENT U EEN NIEUWE WIJNZAK VOOR DE NIEUWE WIJN?

Door de nieuwe wijn kunnen de oude wijnzakken scheuren en dan gaat de wijn verloren.

Lezen en herlezen!

door Roy Mac Donald

KLIK HIER


argeloos als duiven

ARGELOOS ALS DUIVEN ALS SCHAPEN ONDER DE WOLVEN

 

 

hoe kan je effectief evangeliseren?

door Roy Mac Donald


JOEYS MOOISTE MOMENT

door Roy Mac Donald

De zanger met die prachtige warme stem, Joey is niet meer onder ons. Maar vooral zijn zangtalent zal nog lang ons hart blijven opvrolijken.
Waarom dit artikel? Omdat het verhaal van Joey nog  niet is afgelopen. Over dit en het aandeel van de muziek gaat dit artikel.
Veel leesplezier

klik hier


cf411a2024_1400764298_Luiaards-slapen-tussen-de-15-en-20-uur-per-dag__list-noup

 

DE LUIAARD.

VOEL JE JE AANGESPROKEN? IK SOMS WEL!

door Roy Mac Donald

klik hier


kracht van lofprijs en aanbidding

 

 

 

 

 

LOFPRIJS EN AANBIDDING ONSCHATBAAR EN KRACHTIG

door Roy Mac Donald

klik hier


LAST VAN BEGEERTENHEB JE OOK LAST VAN VERKEERDE BEGEERTEN?

 

Zijn er sterke verkeerde emoties en eigenschappen die je vrede en evenwicht steeds verstoren?

Hier volgt een Bijbelse oplossing voor het vraagstuk waar de hele mensheid in zit.

door Roy Mac Donald

 vergevenVERBITTERING HOUDT ONS GEVANGEN. HOE KAN IK IEMAND VERGEVEN?

door Roy Mac Donald

klik hier

 


volledige bevrijding miniatuur youtube.pub

 

 

GEBED VOOR VOLLEDIGE BEVRIJDING

Audio gebed met Nederlandse ondertiteling. Krachtig en om bij regelmaat te bidden.

Klik hier

 


liefdesbriefDE EERSTE LIEFDESBRIEF – HET BLIJFT JE ALTIJD BIJ

 

God is verliefd en heeft dan ook de mooiste liefdesbrief geschreven!

door Roy Mac Donald,

klik hier


 

WAT NEbagageEM JE MEE NAAR DE HEMEL? Kun je in feite bij de Opname of als je bent gestorven wel dingen meenemen? Lees hier over de how’s en why’s.

door Roy Mac Donald

klik hier

 


What-is-the-Roman-Road-to-Salvation-750x400

“THE ROMAN ROAD”, EEN ROUTE VOOR BEKERING UIT DE BRIEF AAN DE ROMEINEN. – bewerkt door Roy Mac Donald

klik hier


BijbelLuister Bijbel

De Nieuwe Bijbel Vertaling, gesproken en gedramatiseerd door Surinaamse Christenen. Romeinen 10:17 zegt: Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. Het gehele Nieuwe Testament is hierin opgenomen. Veel luisterplezier en geestelijke groei!

Klik hier


Na Nyun Teluisterenstamenti, wan Yere Bijbel fu arki en leysi in Sranan Tongo

 

 

 

 


Nieuw: MANNENAANGELEGENHEDEN artikelen, video’s etc. voor mannen (in het menu). 

aankondiging mannen

→ mannen & hun rol

→ mannen & hun struggles

 

 

wat men niet wil horen 2

smartblock warroom

smartblock zondaarsgebed

 

healing room smartblock

surinaamse vlag smartblock

smartblock profetieen

smartblock goede preken

website logo

Aanbevolen websites om je geestelijk te verrijken: