mobile header image

logo-nieuw-jezus-komt-spoedig-1024x210

ER ZIJN VEEL WONDEREN OM JE HEEN - KINDER EN TIENERVERSIE

door Roy Mac Donald

 

  Earrogant-bossr zijn veel grote mensen , die beweren dat er geen wonderen bestaan. Omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is.Want kijk goed om je heen, en denk er een beetje over na.

Dan zal je zien, dat er veel geweldige dingen zijn, die niet zomaar kunnen bestaan.

Het zijn wonderen. En echte wonderen komen altijd van God, van onze Here Jezus, die al deze wonderlijke dingen heeft gemaakt.

Als je je kinderbijbel of tienerbijbel leest, dan ontdek je, dat God veel wonderen heeft verricht,

die geen enkel mens kon doen.

Zo heeft Hij Mozes zijn staf laten uitstrekken om de zee in tweeën te splijten,

zodat het volk van Israël een doorgang had naar de overkant van de zee.

Zo ontkwamen ze aan een woedende farao, die ze liever als slaven had gehouden.

En zo heeft de Here Jezus ook in één klap op een bruiloft water veranderd in wijn.

En Hij heeft de blinde Bartimeüs genezen, zodat hij kon zien zoals jij! En nog vele vele vele andere wonderen. Omdat Hij de Zoon van God is, en omdat Hij zelf ook God is!

 

Ook in onze tijd zijn er veel wonderen geweest en gebeuren er dagelijks grote wonderen.

Maar als je ze niet wilt zien, dan zal je ze ook niet zien.

Daarom dat er dwaze geleerden zijn, die zeggen dat wonderen niet bestaan. Ze zeggen dat ze alles kunnen verklaren. En als ze iets nu niet kunnen verklaren, dan zal dat op een dag wel lukken.  Maar ze kunnen niet verklaren hoe het komt, dat een piepklein landje als Israël met een klein leger en weinig wapens zijn machtige buurlanden heeft kunnen verslaan, toen die erop uitgetrokken waren om Israël als land te vernietigen. Meer dan 4 van deze oorlogen, in feite alle oorlogen heeft dit kleine landje gewonnen en zelfs gebieden veroverd van de grote bullies. Israël is Gods speciale volk, en God heeft ze dan ook geholpen om al deze oorlogen te winnen. En stand te blijven houden. Dat is een heel groot wonder. Maar omdat veel mensen niet in God willen geloven, dat Hij bestaat, doen ze gewoon, alsof deze dingen nooit gebeurd zijn.

Daarom heeft God ons gezegend met zoveel wonderen om ons heen, zodat deze dwaze mensen verder hun mond maar moeten houden, als het over wonderen gaat.

indexWe leven nu in moeilijke tijden. Er zijn grote problemen, die mensen niet echt kunnen oplossen.

De prijzen van alle dingen gaan omhoog. Het is, alsof God aan de mensen zegt: Vertrouwen jullie maar op Mij.

Ik kan voor jullie zorgen. Kijk maar om je heen naar de vogels en de dieren in het veld.

Ze maken zich geen zorgen, want Ik, de God van alle leven, zorg voor ze. Het is, alsof God tegen ons allemaal zegt: Kijk maar om je heen, en ontdek de vele wonderlijke dingen die ik gedaan heb. Dan kan je weten, dat ik ook een wonder voor je kan doen, zodat het leven voor jou wat gemakkelijker kan worden.

 

 

Let goed op, ik wil het hier hebben over dagelijkse dingen die te wonderlijk zijn voor ons, en die we in de meeste gevallen niet zelf hebben kunnen verzinnen.

Hier zijn ze dan:

meer-melkDe koe is zwart of bruin, zij eet alleen groen of gedroogd gras die niemand lust. Maar ze geeft gezonde, lekkere  witte melk, waarmee je zelfs ijsjes, pudding, yoghurt en kaas van kan maken.  Niemand heeft ooit witte melk kunnen maken uit gras. Hoe doet dat stomme beest dat?

 

 

 

Flamingos Sleeping on One Leg in ZooDe flamingo slaapt op één (lang) been en valt nooit om. Kun jij dat?  Nooit van je leven! Ook die dwaze professoren kunnen dat niet! Wat is het geheim van deze flamingo’s?

Zeeschildpadden, trekvogels en de zalm reizen van Afrika naar Alaska en naar Suriname. Ze komen precies op de plaats aan waar ze moeten zijn om te broeden of te wonen op een lekkere warme plek als het op andere plekken te koud is. Ze hebben in hun kop een aangeboren apparaatje, dat ze de weg precies wijst. Ze maken nooit fouten dat ze op een verkeerde plek aankomen.

De vogel bouwt zijn nest met één onhandig gereedschap, zijn snavel. Dat heb je toch wel eens gezien? Hoe krijgt hij dat voor elkaar? Probeer jij maar eens met je mond alleen een bladzijde van een boek om te slaan, of de computer of smart phone te bedienen! Dat vogeltje is Gods wonder dat elke dag om je heen vliegt en fluit!

De vleermuis die in het pikkedonker vliegt en met zijn radar (net als in een vliegtuig) nooit tegen iets aan vladdert. Hoe komt hij aan die  geweldige knappe instrumenten? Alleen God kon dit in zo een vliegend beestje inbouwen, laaaang voordat mensen zelfs een radar of sonar konden bouwen. En geloof me, deze ingenieurs hebben gewoon afgekeken hoe God deze apparaten heeft gemaakt. Afkijken is geen probleem, maar dan moet God de eer krijgen!

sidderaalzangvogelDe sidderrog en sidderaal, die over een instrument beschikken, die een flinke stroomschok kan toebrengen aan vijandige aanvallers, of hun prooi kunnen verlammen. Welke ingenieur is hiervoor verantwoordelijk? Ze bestonden nog niet, toen God deze dieren in elkaar had gezet.

De Surinaamse zangvogels hebben reeds jarenlang vooral mannen geboeid, ze houden van hun vogels! Waar hebben deze topzangers zo mooi leren zingen? Is er ergens een muziekschool waar deze artiesten hun vak leren? We hebben dat nog niet kunnen ontdekken. God leert ze zelf zingen!

hondLayout 2Honden worden niet altijd goed behandeld. Maar ze blijven trouw aan hun baasje.  In 2 Tessalonicenzen 3:2 waarschuwt de Bijbel ons “ dat wij ons moeten beschermen tegen verwarde en slechte mensen ; want niet alle mensen zijn trouw”. Bij honden vinden we deze mooie eigenschap! God wil, dat we van dit wonderlijk gedrag van honden gaan leren!

De vuurvlieg draagt een electriciteitscentrale met zich die hem van licht voorziet. Duizenden jaren  voordat Thomas Edison de gloeilamp had uitgevonden, waren er al miljoenen mini-gloeilampjes, die ook nog konden vliegen en zich voortplanten. Welke ingenieur heeft dit klaargespeeld, in zo een kleine ruimte als een vlieg? Niet één van al die duizenden, die er nu zijn en die er vroeger geweest zijn. Dat kunnen ze niet. Alleen God kan dat!

KolibrieDe kolibrie, heeft zo een snelle vleugelslag, dat hij op één plaats in de lucht kan blijven staan, als een heli. Hij deed dat overigens duizenden jaren voor de helicopter en de drones gemaakt werden. Daardoor kan dit vogeltje rustig de zoete nectar uit de fajalobi-bloem en de angalampoe halen. Welke mechaniciën heeft dit duizenden jaren geleden bedacht? Jezus!

De regen en de dauw vallen uit de lucht, zodat de planten kunnen groeien, omdat er een circulerend systeem in werking is gesteld, dat water doet verdampen, opstijgen, wolken vormen en neerdalen. Wie is verantwoordelijk voor dit gigantisch netwerk dat je overal op de aarde ziet? Niet alle weerstations van de wereld, maar onze Almachtige God.

F6EE15DAFDF59242AB9A56F304627A2A-bruine-boonHet zaadje dat de hele plant of boom met al zijn vruchten en zaden in zich heeft in de kleinst denkbare vorm. Men noemt dat met een moeilijk woord micro-technologie. Wij mensen zijn nog lang niet zover, om een hele boom, die veel vruchten draagt in een pit te zetten in de vorm van een kiem.

Het bladgroen (de groene kleur van bladeren) is een uniek instrument dat zonlicht opvangt en deze zonne-energie omzet in chemische energie, waardoor de zon gebruikt wordt om voedsel te maken voor de dierenwereld en voor de mens. Dit geschied door een ander wonderlijk proces: de fotosynthese. De mens was er niet bij, toen deze wonderlijke dingen werden gemaakt bij de schepping.

De huisvlieg heeft een snellere reactie vermogen dan jij of je mamsie, zodat hij meestal ontsnapt, als je hem wil vangen. Hij kan bliksemsnelle bewegingen maken om weg te komen. En daarna weer op dezelfde plek, op  je broodje, neer te dalen alsof hij je wil pesten en uitdagen. Wie heeft zijn aandrijfmotor en besturing in elkaar gezet? Dat moet toch een super-genie zijn? Maar op aarde lopen er geen super-genieën rond, zulke knappe mensen bestaan er gewoon niet. Alleen God heeft alle verstand en wijsheid om deze prestaties te leveren.

pas geborenDe pasgeboren baby, die een overgang heeft doorgemaakt bij de geboorte, die een volwassen persoon niet zou overleven. Hij wordt losgemaakt van zijn moeder en moet plotseling zelf ademen, zelf drinken en buiten de beschermende buik van zijn moeder leven! En zijn tocht door de schoot van zijn moeder naar buiten is zo ongelofelijk zwaar, dat zelfs Indiana Jones of  Arnold Zwarzenegger geen enkele overlevingskans zouden maken.

De baby zelf wordt altijd gezien als een wonder. Een compleet nieuw mens op de wereld. En nog uniek ook. Net als jij. Er bestaat geen  tweede exemplaar van jou in de hele wereld. Alleen jij bent jij… Heeft jouw moeder of je vader of de dokter je zelf in elkaar gezet in de buik? Neen, dat heeft God  gedaan! Uit een stuk van je vader en een stuk van je moeder.

Vanaf dat een vrouw zwanger is en dus een baby verwacht, begint er iets moois met haar te gebeuren. Ze krijgt, wat we noemen, een moederinstict. Dat wil zeggen, ze zal altijd haar kindje willen beschermen.  Daarvoor zorgen bepaalde stoffen, die in haar lichaam worden aangemaakt. Men noemt ze hormonen. Wie is verantwoordelijk voor de aanmaak en werking van deze hormonen? Ze worden niet door de dokter ingespoten. Hij kan ze niet eens maken! Ze worden door God zelf in haar lichaam gebracht. Zo mag elke hulpeloze baby rekenen op een volledige bescherming,  verzorging en liefde van een moeder en een vader.

Geen baby zou kunnen overleven zonder verzorging en liefde. Er lopen er nu meer dan zeven miljard rond, die ooit in die positie zijn geweest! Wat een wonder, wat een liefdevolle voorzienigheid! God heeft dat voor al die miljarden mensen gedaan.

 

bakkieDe cocaoboon is niet te eten , het smaakt bitter en vies. Maar als het is bewerkt in een fabriek, dan blijkt het, dat er heerlijke  chocolademelk of chocoladerepen van gemaakt worden, die je hele dag goed maken. Wie heeft zo iets bedacht? Is dat geen wonder? Dat moet wel een lieve God zijn, die veel van ons houdt. Hij had ook in het begin kunnen zeggen, eten jullie maar vogelzaad. Maar Hij gaf ons chocola!

 

 

 

 

 

chinees

 

Het kleine Chineesje, dat al vroeg foutloos chinees leert praten, door naar zijn ouders te luisteren. Snap jij daar wat van? Wij horen bijna elke dag Chinees, maar het lukt ons niet om Chinees te spreken.

 

 

De muskiet die dagelijks bloedtransfusies uitvoert lang voordat de mens dat leerde te doen. Had deze een leermeester of instructeur?

 

De kakkerlak waartegen de mens al lang oorlog voert met de dodelijkste bestrijdingsmiddelen, en die steeds weer vrolijk de mens opzoekt en zijn gezelschap zoekt. Over eenzijdige liefde gesproken. Wie van onze grote geleerden of universiteiten komt er met een oplossing?

rat

De rat, die een survival-instinct heeft waar wij van kunnen leren! Na alle duizendjarige uitroeiingsoorlogen is hij er nog steeds om ons met allerlei ziekten en plagen te belagen. Hoe komt het, dat wij deze vuile ziekteverwekkers niet volledig kunnen verslaan?

De honingbij die door zijn dans de andere bijen wenkt dat hij nectar heeft gevonden. Ook zegt hij ze in die dans, waar die heerlijke nectar te vinden is. Waar heeft hij dat geleerd? Was er ooit een superintelligente bij die dit alles aan ze heeft geleerd, of is het een team geweest van geleerde bijen? Dat is natuurlijk de grootste kolder. God heeft dit alles ingebouwd in elke bij!

 

 

 

jesus-christ-wallpapers-5Je dagelijks voedsel, brood, pindakaas, rijst, bruine bonen, banaan, vlees en groenten, zout en peper komt uit de natuur. Ze zijn allemaal een voorziening van JAHWE JIREH, de liefdevolle God die van ons houdt. Elk van deze dingen die je eet, is een wonderwerk van God. En we worden reeds zesduizend jaar erdoor gezegend.

 

 

 

 

 

De mieren die onophoudelijk, zonder enige leider op ordelijke wijze hun voedsel verzamelen en trouw naar hun nest brengen. Ze  hebben hun eerste instructies wel van Iemand gekregen! Van onze superslimme God.

 

 

tijgerDe tijger, die nooit zijn welpje zal doodbijten, omdat deze ondeugend en ruw is, heeft zijn ongelofelijke zelfbeheersing niet zelf aangeleerd! Het is geplaatst in zijn genen. Alle andere prooien zal hij genadeloos verslinden, als hij honger heeft of als zijn gezin moet eten!

 

 

 

 

De arend, die van grote hoogten een vis ziet, een razendsnelle zweefduik maakt en de vis grijpt met zijn poten. Wie is de uitdenker en samensteller van deze ogen en dit wonderdier? Je mag het nu zelf zeggen!

oogradio golvenHet menselijk oog, dat nog door geen enkele camera is overtroffen in snelheid, foutloosheid, verwerkingscapaciteit en zelfonderhoud. Het oog van de mens kon reeds kleuren onderscheiden en via de hersenen reproduceren, lang voordat mensen de  zwart-wit tv hadden uitgevonden. Wie heeft dit grote wonder bedacht en in elkaar gezet? Was dat een professor van een universiteit in Amerika? Neen, zo maakte God  Adam en Eva, en zo heeft Hij ons allemaal gemaakt!

De onzichtbare radio en tv golven, die continue door je huiskamer stromen en die je niet ziet, maar als je een radio of tv aanzet, dan zie je hun werking. Ze dragen geluid en beelden in ongekende hoeveelheden door je huis en je merkt er niets van. Zoveel activiteit in je huis; je zou er helemaal belabbert van worden. Toch zijn er mensen die zeggen dat ze alleen maar geloven wat ze kunnen zien. Wie is verantwoordelijk voor deze onzichtbare arbeiders en sjouwers? Only God can! Dit is teveel voor het menselijk verstand.

 

berggeit3De berggeit, die onbegaanbare berghellingen beklimt en springt van klip naar klip en nooit neerdondert. Daar kunnen Himalayabeklimmers nog steeds van leren. Want die maken zelfs nu nog fatale misstappen, waardoor ze ongelukken krijgen!

Een bladvretende brandwurm die verandert in een mooie vlinder met vleugels. Een ongekend wonder dat zich voor onze ogen voltrekt. Een wonder dat nooooooooit kan worden ontkend of geëvenaard.

De majesteit van een opstijgende of neerdalende vogel. Welke ballerina heeft hem/haar dit geleerd? We zien zelfs dat God meer elegance heeft dan de beste balletdanseres of  Russische atleet.

 

 

 

 

 

De majesteit van een brullende leeuw. Is hij in de leer geweest bij Koning Lodewijk? Of heeft de Koning dit van hem geleerd!

herderHet hulpeloze schaap, het stomste dier dat bestaat, dat steeds in de fout gaat als je niet op hem let, maar dat reeds 6000 jaar heeft kunnen overleven, omdat er altijd een goede herder is! Zo is God ook een goede Herder voor alle mensen, die zich aan Hem toevertrouwen. Lees hiervoor Psalm 23.

De eendagsvlieg wordt geboren, maakt zijn hele ontwikkeling tot volwassene door, paart en brengt nageslacht voort, en sterft. Dat alles in één dag! En toch is hij/zij in al die zesduizend jaar niet uitgestorven. Wie zorgt voor deze ongelofelijke overleving?

De houtluizen (oedoeloso) hebben slechts een aanleunend blad nodig, om een huis binnen te dringen en deze in korte tijd volledig te verwoesten. Bedenk wel, dat deze beestjes behoren tot de Bijbelse kaalvreters, een leger dat ter beschikking staat van JAHWE SEBAOTH, de Heer der legerscharen, en dat Hij ze kan inzetten als men Zijn wetten overtreedt. Je gelooft het niet? Zie Joël 2:25 of laat mamma of pappa of oma het voor je opzoeken.

 

palmen2Heb je ook gemerkt dat alle bomen (alleen  de treurwilg niet) hun takken omhoog heffen in lofprijzing aan hun Schepper. Treurwilgen heten zo omdat het lijkt alsof ze altijd verdriet hebben.

Wist je ook dat Palmbomen tot de vriendelijkste wezens op aarde behoren? Hun enige job is vriendelijk te wuiven naar iedereen die aankomt! Waar hebben ze die vriendelijkheid geleerd? Dat is namelijk een van de eigenschappen van Jezus, die de Heilige Geest in ons laat groeien! Zie Galaten 5:20

 

 

 

Ik wil nog niet eens beginnen over de bloedsomloop, het zenuwstelsel, het beenderenstelsel, de organen en verwerkingsbedrijven in je lichaam, want dat zou werkelijk teveel worden. Maar ze zijn allemaal superwonderen van knapheid, bedachtzaamheid en wijsheid. Raad eens Wie de Enige is, Die dit alles kan! Zeg het maar gerust hardop!

verwondering

Maar het grootste wonder dat je kan waarnemen is, als iemand Jezus heeft aangenomen als Heer en Verlosser. Hierdoor verandert zijn/haar leven volkomen, als een kikker tot een prins, als een hagedis tot een prinses. Zo hebben vele vrouwen hun mannen en hun gezin zien veranderen in iets moois, zo hebben mannen hun collega’s zien veranderen in prettige mensen, jonge meisjes hebben hun vriendinnen zien veranderen als de beste van allemaal, en mensen die eigenaren zijn van een bedrijf, zagen deze tot grotere bloei komen dan voorheen!

Als mensen Jezus als hun Koning erkennen

Worden ze prettigere mensen om mee om te gaan.

Zij worden vriendelijker, behulpzamer, liefdevol, geduldig, en niet meer zo superkritisch en snel om anderen te veroordelen

ze krijgen liefde voor Gods Woord, de Bijbel. Ze lezen elke dag uit de Bijbel

Zij bidden vaak voor anderen en voor zichzelf

Al waren ze goede ouders, ze worden betere pappa’s en mamma’s

Zij worden betere echtgenoten. Ze gaan nog meer van elkaar houden.

Hij vraagt zijn levenspartner ten huwelijk, zoals God dat van hem verlangt. God wil namelijk dat man en vrouw met elkaar trouwen en niet zo maar bij elkaar gaan wonen.

Hij heeft een nieuwe liefde: Jezus

Hij leert van mensen te houden en ze niet te verwerpen.

Hij leert Jezus als zijn Koning en God te aanbidden

Hoewel hij nog kan zondigen, leeft hij niet meer als zondaar. Hij kan soms een biertje drinken, maar hij is geen zuiplap.

Hij hoeft nooit om brood te bedelen. God zorgt voor zijn gezin.

Hij vloekt niet meer als iets hem dwars zit of uit gewoonte.

Hij doet niet meer mee aan vieze moppen en het neerhalen van vrouwen als hij met vrienden is.

Hij leert anderen lief te hebben zoals hij van zichzelf leert houden.

Hij zet zich in voor de belangen van de anderen. Iemand in nood kan rekenen op zijn hulp.

Hij heeft belangstelling voor andere mensen.

 

Al met al, een nieuw leven dat in staat is grote impact te maken overal waar deze Jezus-persoon komt.

Er komen goede veranderingen, overal waar zo een bekeerde persoon woont, werkt of geregeld komt.

Ze zijn een nieuwe schepping van God. En mensen worden door die nieuwe schepping geraakt en veranderd.

Ze zijn geheel anders, ze zijn een wonderwerk van Gods Geest en van Jezus Christus.

 

In Psalm 8:4-7 zegt David:

Ik kijk naar de hemel die u hebt gemaakt.

Ik kijk naar de maan en de sterren

die u daar een plaats hebt gegeven

en ik denk: Een mens is niet belangrijk,

en toch denkt u aan hem.

Een mens is maar klein, en toch vergeet U hem niet.

U hebt de mensen veel macht gegeven,

ze zijn bijna zo machtig als goden!

Ze mogen heersen over alles op aarde.

U hebt hun alles gegeven.

Wil jij ook deel zijn of deel hebben aan dit grote wonder? Begin dan een relatie met  Jezus, en hij doet dit werk in je!

Klik hiervoor op de volgende link “HET BEKERINGSGEBED

Wil je meer goed materiaal voor kinderen? Ga naar ons menu: “INTERESSANTE LINKS KINDEREN”. Klik hier

Wil je meer goed materiaal voor jongeren? Ga naar ons menu: “INTERESSANTE LINKS JONGEREN”. Klik hier

VOOR DE VOLWASSEN-VERSIE KLIK HIER

like_us_facebook-200 50

 


 

 

like_us_facebook-200 50

UITGELICHTE ARTIKELEN:

 


 130rlg

BENT U EEN NIEUWE WIJNZAK VOOR DE NIEUWE WIJN?

Door de nieuwe wijn kunnen de oude wijnzakken scheuren en dan gaat de wijn verloren.

Lezen en herlezen!

door Roy Mac Donald

KLIK HIER


argeloos als duiven

ARGELOOS ALS DUIVEN ALS SCHAPEN ONDER DE WOLVEN

 

 

hoe kan je effectief evangeliseren?

door Roy Mac Donald


JOEYS MOOISTE MOMENT

door Roy Mac Donald

De zanger met die prachtige warme stem, Joey is niet meer onder ons. Maar vooral zijn zangtalent zal nog lang ons hart blijven opvrolijken.
Waarom dit artikel? Omdat het verhaal van Joey nog  niet is afgelopen. Over dit en het aandeel van de muziek gaat dit artikel.
Veel leesplezier

klik hier


cf411a2024_1400764298_Luiaards-slapen-tussen-de-15-en-20-uur-per-dag__list-noup

 

DE LUIAARD.

VOEL JE JE AANGESPROKEN? IK SOMS WEL!

door Roy Mac Donald

klik hier


kracht van lofprijs en aanbidding

 

 

 

 

 

LOFPRIJS EN AANBIDDING ONSCHATBAAR EN KRACHTIG

door Roy Mac Donald

klik hier


LAST VAN BEGEERTENHEB JE OOK LAST VAN VERKEERDE BEGEERTEN?

 

Zijn er sterke verkeerde emoties en eigenschappen die je vrede en evenwicht steeds verstoren?

Hier volgt een Bijbelse oplossing voor het vraagstuk waar de hele mensheid in zit.

door Roy Mac Donald

 vergevenVERBITTERING HOUDT ONS GEVANGEN. HOE KAN IK IEMAND VERGEVEN?

door Roy Mac Donald

klik hier

 


volledige bevrijding miniatuur youtube.pub

 

 

GEBED VOOR VOLLEDIGE BEVRIJDING

Audio gebed met Nederlandse ondertiteling. Krachtig en om bij regelmaat te bidden.

Klik hier

 


liefdesbriefDE EERSTE LIEFDESBRIEF – HET BLIJFT JE ALTIJD BIJ

 

God is verliefd en heeft dan ook de mooiste liefdesbrief geschreven!

door Roy Mac Donald,

klik hier


 

WAT NEbagageEM JE MEE NAAR DE HEMEL? Kun je in feite bij de Opname of als je bent gestorven wel dingen meenemen? Lees hier over de how’s en why’s.

door Roy Mac Donald

klik hier

 


What-is-the-Roman-Road-to-Salvation-750x400

“THE ROMAN ROAD”, EEN ROUTE VOOR BEKERING UIT DE BRIEF AAN DE ROMEINEN. – bewerkt door Roy Mac Donald

klik hier


BijbelLuister Bijbel

De Nieuwe Bijbel Vertaling, gesproken en gedramatiseerd door Surinaamse Christenen. Romeinen 10:17 zegt: Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. Het gehele Nieuwe Testament is hierin opgenomen. Veel luisterplezier en geestelijke groei!

Klik hier


Na Nyun Teluisterenstamenti, wan Yere Bijbel fu arki en leysi in Sranan Tongo

 

 

 

 


Nieuw: MANNENAANGELEGENHEDEN artikelen, video’s etc. voor mannen (in het menu). 

aankondiging mannen

→ mannen & hun rol

→ mannen & hun struggles

 

 

wat men niet wil horen 2

smartblock warroom

smartblock zondaarsgebed

 

healing room smartblock

surinaamse vlag smartblock

smartblock profetieen

smartblock goede preken

website logo

Aanbevolen websites om je geestelijk te verrijken: